Betöltés kifulladásig

Amikor anno, több mint négy éve elkezdtem az opteamust használni, még nem igazán érdekelt a háttér. Azután hétről-hétre kaptam a kiképzést, s minél többmindent tudtam, annál kiváncsibb lettem.

Egy ilyen megfoghatatlan dolog volt az is, hogyan lehet beletuszkolni azt a sok-sok adatot, ami egy elinduláshoz szükségeltetik. Az első néhány Opteamus bevezetésnél nem is kaptam erre vonatkozó információkat, majd – természetesen éppen egy nagyon bonyolult Opteamus példánynál  – Greg bedobott a mélyvízbe. Emlékszem, éjszakákon át szenvedtem a hibás adatsorok miatt az importtal. Utána szépen lassan megtanultam nemet mondani, visszaküldeni a kusza exceltáblázatokat az ügyfélnek, hogy hozza olyan formába, ahogyan abból mi dolgozni tudunk. Majd talán idén év elején vagy 2007. végén felmerült, hogy ki kellene okosítani a betöltőnket.

A kiokosítás meg is történt hamargyorsan, ami azt eredményezte, hogy Evetke ült a gép előtt, próbálta betölteni az adatokat, de egyre tanácstalanabb és elkeseredettebb lett. Majd az első próbálkzás után jött a kiképzés. Újabb adattömeg, újabb mélyvíz. Teljes káosz. Magamra maradtam, órákon keresztül próbálkoztam az importtal. Csigatempó. Egy teljes hétvégényi vacakolás után hétfőn reggel, amikor még mindig hátravolt kb 100 rekord, kiderült az ügyfél oldalán volt valami error, ami miatt ilyen lassú volt a betöltés. Kiderült mik az Opteamus, mik a saját határaim. Gregnek átadtam egy néhánypontos listát, így ő feszegethette az Opteamus határait, megoldotta a felmerült gondokat. Jómagam pedig újabb betöltésekkel szerzek sikerélményeket azóta és talán az én határaim is arrébb tolódtak.

Lényeg a lényeg, bármit betöltünk, ide a táblázatokkal! 🙂

Közzétéve: gergelyhoppan

Én vagyok az Opteamus rendszer büszke apukája.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt szereti: