Gondolkodni, gondolkodni, gondolkodni…

Az útépítő és a bolti eladó álmában vélhetően nem épít utat és nem áll a pult mögött, hanem úgy felejti el a munkáját, ahogy letelt a munkaideje. Nekem gyakorlatilag folyamatosan jár az agyam, és akkor sem szűnik meg dolgozni az Opteamus témán, amikor "civilben" vagyok. Lelkes felhasználóink és élesszemű kritikusaink folyamatosan vetnek fel megoldandó problémákat és én ezek között mint kódfejtő, keresem az összefüggéseket, és igyekszem megtalálni a frappáns válaszokat. Olyanokat, amik lehetőség szerint egycsapásra több problémát is megszűntetnek.

Tipikus, hogy egyik probléma összefügg a másikkal, és ilyenkor mindig igyekszem a gyökerüket megtalálni. Az okot kell megszüntetni, nem a tünetet. Most a TODO fejlesztések kapcsán azt hiszem sikerült ismét egy fontos döntést hozni. Régen motoszkál bennem, az a visszajelzés, hogy az Opteamus portálra emlékeztet, de mégsem eléggé az – értsd: nincs tele a főoldal mindenféle adatdobozzal, amiket sokan imádnak valamilyen bizarr okból kifolyólag. Szintén régen akarok tenni valamit azért, hogy amikor egy bemutató elején megvillantom a főképernyőt, akkor az ne legyen annyira puritán, mint a mostani állapota, mert a vevők valami eye-candyt várnak el. Bgábor is régen kapacitál, hogy lenne a képernyő jobb oldalán hely tag-cloud jellegű, meg más miniriportoknak. Most pedig: itt a feladat, hogy az aktuális TODO bejegyzések jelenjenek meg markánsan szem előtt.

Idő kell, és szüntelen morfondírozás, hogy egyszer csak kipattanjon a megoldás: mostantól lesz JOBBSÁV (jobboldali képernyő-oszlop), amiben több mindenféle is megjelenhet egymás alatti apró "dobozokban". Itt fognak megjelenni az Aktuális elintézendők, ítt jelenik meg az új Mini Wallpaper (ami helyesen használva rögtön sokat dob majd az első benyomáson), és itt jelenik majd meg a jövőben minden ehhez hasonló mini izé, pontosan úgy ahogy egy klasszikus portálon, vagy egy Facebook oldalon szokott.

Te mit tennél még a JOBBSÁV-ba?

Közzétéve: gergelyhoppan

Én vagyok az Opteamus rendszer büszke apukája.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt szereti: