EATS YOU ALIVE!

Itt a MÉM, itt a MÉM! Nem fogja a golyó, nem állítja meg senki, meneküljön ki merre lát :DDD

Minket kkv_asszisztens és Gál Kristóf barátunk révén talált meg, így most írhatunk neked arról az 5 könyvről amit tavalyi olvasmányaink közül ajánlunk neked. Mivel az öt könyvajánlót nem tudtuk sehogyse egyenlően felosztani egymás között, így aztán végül hatot ajánlunk neked…

CLUETRAIN (Greg!)

LEWINE, R. – LOCKE, CH. – SEARLES, D. – WEINBERGER, D.

Kevés könyvet olvasok el, de azokat megválogatom annyira, hogy gyakran komoly hatással vannak a terveimre. Hogy ez a blog elindult, az alapvetően ennek a könyvnek köszönhető, és egy jól sikerült balatoni nyaralásnak. A lényege: beszélj normálisan, beszélj egyenesen, és többre jutsz, mintha a céges rizsát nyomnád.

A KONYHAFŐNÖK VALLOMÁSAI (Evetke)

ANTHONY BOURDAIN

Az első szakács, aki írni tud. Persze, olvastam már sok-sok szakácskönyvet, gasztro-regényt, de ez valami egészen más. A nem kevés (ön)iróniával és fanyar humorral megáldott Tony könyvében is hozza a filmjeiből már megismert egyedi stílusát. Akinek egy kicsit is kedvére való a konyhában tevékenykedni, annak elengedhetetlen olvasmány. Szórakoztat, tanít és maximálisan kikapcsol. Ja, és tutira elmegy a kedvünk az éttermek legjavától. A hétfői halrendeléstől szintúgy.

AMERIKA KIADÓ (Greg!)

PARA-KOVÁCS IMRE

Mindig is irigyeltem a popsztárok édes életét. Menyhárt Jenőnek, az Európa Kiadó legendás frontemberének aztán tényleg kijutott mindenből, pontosan úgy, ahogy én azt elképzeltem. Sex and drogs and rock and roll: "… egy ízben be kellett ugranom a gyógyszertárba nyolc üveg lapostetűírtóért. Amikor leadtam a rendelést, még a sokat látott idős gyógyszerésznőnek is megrebbent a szeme."

MESTER ÉS MARGARITA (Evetke)

MIHAIL BULGAKOV

Sokáig nem jutottam túl az első nyolcvan oldalon. Le is tettem jó sok időre a könyvet. Majd amikor egy fél év múlva újra elővettem, olyannyira lekötött, hogy rendre elkéstem mindenhonnan. Metrón vagy éppen buszon ülve képzeletben repültem Margaritával együtt, túl minden úticélomon. Szívesen megfigyeltem volna a bált a Szadovaja utca 302/b. 50-es számú lakásban. És Wolandot is. Az hiszem, elő is veszem valamikor újra.

A HOLNAP TEGNAPJA (Greg!)

WILLIAM GIBSON

A cyberpunk egyre közelebb van. Ahogy a gmailemet olvasom a mobilomról, ahogy ülök az internet előtt, ahogy katonakabátomban nézegetem a mediamarkt polcait és a plázák szilikonbombázóit – érzem az új kor lehelletetét. Az új Gibson könyvet olvasva pedig egyenesen belecsöppenek a közepébe…

SZÉTTÖRT ZENE (Evetke)

STING

A Fullánk ismét célba talált. Azt már évek óta tudom, hogy hallgatni öröm Stinget. Azt azonban csak egy éve kb., hogy olvasni is. Hogyan lesz a tejárus fiából elismert zenészember? – nos, ez is kiderült az életrajzi könyvből. Nekem bejött.

És akkor továbbküldjük a rettenetes MÉMET a következő áldozatokhoz:

Gáll Tünde (Software hunter)
Ern0 (Verbális megtorló)
Bobmaster (Megélhetési kereskedő)
Handrás (Multimédia guru)
Estee (Csajszi aktivista)

Közzétéve: gergelyhoppan

Én vagyok az Opteamus rendszer büszke apukája.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt szereti: