QR kód az épületekben?

Ugyan már! Melyik az a magyar cég, aki német precizitással felcímkézné az épületeiben lévő helységeket és berendezéseket, csak azért, hogy a karbantartók nagy néha lecsippanthassák azokat, amikor valamilyen problémát észlelnek? A karbantartók QR kód nélkül is ki tudják választani egy űrlapon az általuk jól ismert berendezéseket, ehhez nincs szükség ekkora felhajtásra. Általában valóban ez a helyzet. Vannak viszont olyan, nem tipikus helyszínek, amikor a QR kódnak tényleg van praktikuma.

Gyakori munkavégzés

Rögtön más a helyzet, ha a karbantartóknak nem “nagy néha”, hanem hetente, vagy akár naponta kell foglalkozniuk a berendezésekkel. Egy erőműben vagy gyárban naponta kell ellenőrizni a kritikus műszaki eszközöket, de egy irodaház takarításánál is, a takarítóknak naponta kell bejárniuk ugyanazokat a helységeket. Minél többször van szükség egy berendezés vagy helyiség azonosítására, annál inkább érdemes megfontolni a QR kód használatát, amivel némi időt nyerhetünk, és persze elkerülhetjük a manuális választásból adódó hibákat.

Túl sok eszköz

Vannak különleges helyszínek, ahol olyan magas az eszközök száma, hogy még a rutinos karbantartók sem tudják megmondani, a folyosón egymás mellett lévő 5 vészkijárati lámpának, 3 videokamerának és 3 hangszórónak mi is a pontos jele. Ilyenkor nagy könnyebbség, ha elég lecsippantani a problémás berendezést, és nem kell kiválasztani a nevét, akár több ezer másik hasonló berendezés közül.

Ahogy már írtuk, Nincsenek szabályok, minden az arányokon és a számosságon múlik. Vannak helyszínek, ahol javasoljuk a QR kód használatot, és vannak helyszínek, ahol éppen hogy figyelmeztetünk azok hasztalanságára. Mindenesetre, Opteamus CAFM rendszerünk igény szerint készen áll erre is.

CAFM | Helpdesk | CRM

Közzétéve: gergelyhoppan

Én vagyok az Opteamus rendszer büszke apukája.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt szereti: