Ugyanolyat kérek!

Képzeld el, hogy bemész a BMW szalonba, és azt mondod: “Kérem szépen azt a dögös M3-ast, de az ülés kárpitjának ugyanolyan mintát kérek, mint amilyen a kedvenc Louis Vuitton hátizsákomnak van!” Vajon mit érezhet ilyenkor az eladó?

Nos, ugyanazt, amit mi is, amikor az kérik tőlünk, hogy “Láttunk egy szoftvert, ami meg tudja mérni a felhasználó lázát. Bele tudnátok ezt fejleszteni Opteamusba?”

Szövet – szövet, szoftver – szoftver, akkor miért is nem működik mindez olyan magától értetődően? Mind a BMW, mind mi az Alpha, és minden más gyártó cég is használ egyfajta gyártástechnológiát (gépeket, eszközöket), és valamifajta alapanyagokat (szövetet, alkatrészt, programmodulokat) amelyeket a beszállítóitól vételez. Ha a legyártandó terméken bármilyen módosításra van szükség, az csak akkor lehetséges, ha a beszállító tud szállítani megfelelő új alkatrészeket és a gyártósort át lehet állítani ezek fogadására. Ez sok esetben lehetséges, számos különböző opcionális kárpitból lehet választani az M3-ba, de olyat nem, amire a gyártás nincs felkészülve. Majd, ha a beszállító LV mintás szövetet tud szállítani, abban a pillanatban lehet módosítani a gyártási folyamaton. Egy szoftverbe is sok újdonságot bele lehet tenni, de olyat nem, amihez nincsen meg az alapvető infrastruktúránk, esetünkben nincsen olyan programkomponensünk, ami hőmérsékleti adatokat tudna szolgáltatni Opteamusnak. Majd, ha a böngészők szoftvere képes lesz hőmérséklet adatokat szolgáltatni a felhasználóról, abban a pillanatban azt tudjuk majd kezelni Opteamusban.

Közzétéve: gergelyhoppan

Én vagyok az Opteamus rendszer büszke apukája.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt szereti: