Kemény adatok szigorú sorokban

grid.png

Egy B2B CRM rendszer legfontosabb képernyője az ügyféltörténet, ahol időrendben látható, mi minden történt, ami a vizsgált céggel kapcsolatos. Egy telefonhívás, utána egy bemutató, aztán elküldött levelek, stb. Ezeket az adatokat szépen, szellős újságszerű nézetben mutatjuk meg az üzletkötőnek, mert ezen adatok esetében az időrendiség és a hosszabb szövegek dominálnak.

Opteamus rendszerünk viszont a klasszikus crm rekordokon túl különféle más adatokat is képes tárolni. Sokan kemény pénzügyi adatokat, pl. költségeket és bevételeket, időelszámolásokat, esetleg más szigorú műszaki adatokat is tárolnak, amelyeket igen furcsa volt a fent említett újság jellegű nézetben viszontlátni. Mostantól ezen segítünk azzal, hogy ezeket a kemény adatokat a jó öreg grides elrendezésben mutatjuk meg. A rács-rendszer megnyugtatja a pénzügyesek és a mérnökök excelhez szokott szemét, a szürke-fehér sorok és a glédába állított számok klasszikusan szögletes üzleti szoftver benyomását keltik. A grid amúgy elegáns, helytakarékos és reszponzív, azaz akár teljes widescreen szélességben, akár mobiltelefon méretben is praktikusan használható. Ennek a megoldásnak további előnye, hogy egyetlen kattintással kérhetünk rendezettséget az oszlopokra, illetve ki-ki meghatározhatja, hány és milyen oszlopot szeretne egyáltalán látni.

A rács rendszer nem helyettesíti, hanem mostantól kiegészíti majd az Opteamust nézeteit. A történeti oldalak továbbra is szöveg-centrikusan jelennek meg, de a többi nézet már a szép új gridben látható majd.

Közzétéve: Hoppán Gergely

Én vagyok az Opteamus rendszer büszke apukája.

Hozzászólás