Instant B2B CRM

businessconsulting.jpgAz iroda biztos védelem a zombi apokalipszis és a hőség ellen, még egy feketekávé, és talán meg tudom hallgatni mai utolsó ügyfeleimet. Jöttükre lehalkítom cseppet az éppen üvöltő  Julian Casablancas féle White Light-ot, és próbálok fókuszálni. Gyorsan megy, fél szavakból is megértjük egymást. Jegyzettömbre sincs szükség, a képernyőn mutatok meg mindent azonnal, pumpál az adrenalin, kigyúlnak az égők a fejemben, viharsebesen alakul az aktuális adatmodell. Egy óra sem telik el, és már végig is beszéltünk mindent. Ezt követően ALIG EGY NAP ALATT sikerül is beállítani egy nagyvállalati oktatással foglalkozó társaság Opteamus rendszerét. Ugyan az Opteamus rendszert eleve úgy terveztük, hogy nagyon gyorsan testreszabható legyen, de ez a mostani eredmény még engem is meglep. Ez most már azt jelenti, hogy az elmúlt években kifejlesztett B2B funkciókkal sikerült kihúznunk a klasszikus bevezetések méregfogait. Azokhoz a kérésekhez amikhez régen extra munkanapok kellettek, mostanra tízpercek elegendőek. Ijesztő belegondolni, hogy vannak már olyan funkciók, amelyeket kevesebb idő megvalósítani, mint amennyi idő a megbeszélésükhöz kell. Az elmúlt évek fejlesztéseinek köszönhetően a következőket simán tudtuk implementálni:

  • Cégcsoportok és leányvállalatok is kezelhetőek legyenek
  • Egy kereskedelmi ügy nem csak egyvalami, hanem akárhány fontos tétel eladásáról is szólhat
  • Minden egyes tételnek külön státusza, oktatója, helyszíne, dátuma lehet
  • Minden egyes tételhez külön fontos dokumentumok csatolhatóak
  • A cégesen formázott ajánlatok gombnyomásra készüljenek el és legyenek azonnal elküldhetőek
  • Az egyes oktatók beosztása naptárban is látszódjon, excelbe, wordbe is exportálható legyen
  • Minden statisztikázható, listázható, leválogatható legyen

Elméletben nyilván minden szoftver alakítható az ügyféligényeknek megfelelően, de korántsem mindegy, hogy ehhez hetek költséges programozói munkájára van-e szükség, vagy egy csak néhány okos beállításra az admin felületen. Mi egyértelműen a második utat választottuk…

(Fenti kérések laikus számára talán egyszerűnek tűnnek, de valójában egy rakás informatikai problémát felvetnek. Egy crm rendszer például nem is ismer olyan fogalmakat, olyan mezőket, mint pl. “oktató”. Ezek nyilván magától értetődőek egy oktatásszervezői célprogramban, de nem szokásosak egy klasszikus crm adatbázisban. Másik gond, hogy a B2C CRM rendszerek csak faék egyszerűségű eladásokat támogatnak, számukra általában nem kezelhetőek sem a cégcsoportok, sem az effajta sok-tételes ügyletek. Harmadik probléma, hogy a klasszikus CRM rendszerek CSAK az eladási folyamatra koncentrálnak, és nem tudnak mit kezdeni azzal a helyzettel, ha az eladás utáni teendőket is projekt-szerűen követni kell. Ráadásul esetünkben egy eladás több tételt, több projektet is indít, amiknek mindegyikéhez önálló státuszok, mezők, és további csatolt dokumentumok kapcsolódhatnak…)

 

Közzétéve: gergelyhoppan

Én vagyok az Opteamus rendszer büszke apukája.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt szereti: