Információáramlás

A kifejezés több dolgot is jelenthet: nyilván az emberek, munkatársak közötti formális vagy éppen informális információk cseréjét egyfelől. Másfelől a cégek, ügyfelek adatainak rendszerbe való tömeges áramoltatására is gondolhatunk, de ugyanez érvényes az ellenkező irányra is, azaz az információk rendszerből való kinyerésére.

Nos, sokszor találkozom a bevezetések során azzal a kérdéssel, hogy mi lesz akkor, ha a kezdeti beállítások során nem tudnak tömegesen minden céget betölteni a felhasználók, hanem menet közben keletkezik egy-egy új attribútum megjelenítésére igény. Például Zsóka kérte tőlem nyáron: a keresések során nem szeretnének bizonyos cégeket látni, merthogy „alvó” cégekről van szó. Nevezzük ezen cégeket passzív ügyfeleknek, s máris kínálkozik a megoldás: hozzunk létre egy mezőt, amelyben választható, hogy az adott cég passzív-e. Aki igen, azokat kijelöltük, a keresésekben pedig ezentúl választható, hogy a nem passzív cégeket szeretnénk látni.

Máris naprakész, aktuális lista van előttünk. Nincsen tehát gond sem az utólagos betöltésekkel, sem az új tulajdonságok felvételével. Nálunk tehát áramolhat szabadon az információ, mint másokban az energia… 🙂

Közzétéve: gergelyhoppan

Én vagyok az Opteamus rendszer büszke apukája.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt szereti: