Dark mode

darktitle.PNG

Tudjátok, mi az emberiség idei legsikeresebb informatikai újítása? Úgy értem azé az emberiségé, aki sikeresen holdra szállt, piramisokat állított, megépítette a Hoover gátat és a nagy hadronütköztetőt? Megmondom: a mobiltelefonok dark mode-ja. Ez már tényleg az innováció csúcsa: sötét alapon világos betűk! Nos, jó hírem van mindazoknak, akik nálamnál jobban tudnak ezért lelkesedni: megújítottuk az Opteamus MILITARY SKIN-t, hogy mi is szépek legyünk sötét üzemmódban.

Csökkentettük a különböző színek számát, ikonokat cseréltünk, kijavítottuk a pixelhibákat, és alaposan revidiáltuk a fülek kinézetét. Fontos cél volt, hogy álló tablet méretben is próbáljuk a főoldali füleket egy sorban mutatni, és kerüljük a randa többsoros torlódást. Tábla módban így elhagytuk a standard “Értesítések” és “Mostanában” fülek szövegét, ezeket csak megszokott ikonjaikkal jelezzük, az egyedi fülekről pedig az ikonokat spóroltuk meg. Számításaink szerint így 2+4 fül erejéig tetszetős főoldalt tudunk produkálni.

darktable.PNG

Az oldalt nemcsak a fülek, de az alatta lévő kontroll blokk és az adatokat tartalmazó grid is szerencsétlenül szét tudja feszíteni. Itt sokat játszottunk a pixelekkel, hogy ezt elkerüljük, illetve tábla nézetben automatikusan 5 oszlopra csökkentettük az adat-gridet. Teljesen hiába jelenítenénk meg többet, ha az tönkreteszi a használhatóságot.

darkphone.PNG

Csiszoltunk a nagyon szűk, mobiltelefon nézeten is. Itt ugyan elkerülhetetlen a fülek többsoros kijelzése, de ezúttal sikerült megoldani, hogy a kiválasztott fül mindig a legalsó sorba kerüljön, és vizuálisan csatlakozzon az alatta levő kontroll blokkhoz. Így ha a példaképernyőn a feladatok fület választjuk, az a második sorból a harmadik, legalsó sorba ugrana, hogy csatlakozni tudjon a barna blokkhoz.

Ebben a nagyon szűk helyzetben már kénytelenek voltunk elhagyni néhány apróságot (mint pl a rendezettség kiválasztót és egyéb funkció-ikonokat), de elég fekvőbe fordítani a telefont és ezek máris újra előjönnek.

Mindenkinek jó szórakozást kívánunk!

Közzétéve: gergelyhoppan

Én vagyok az Opteamus rendszer büszke apukája.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt szereti: