Idei ajándékunk

mobil001.PNG

Szabival már régóta mondjuk, hogy az utóbbi években elszabadult a pokol a kijelzők területén. Már jóideje nem csak az a kérdés, hogy mekkora a képernyő amin megjelenünk, de már az sem tudható előre, hogy álló, fekvő, normál, vagy szélesvásznú arányokra kell számítsunk-e. Ahol a legnagyobb a szükség ott a legnagyobb a segítség – a szakma lázasan igyekezett mindenféle megoldást találni a problémára, elsősorban a mobiltelefonok megjelenése miatt. Mi is régóta figyeltünk, de egészen mostanáig nem találtunk nekünk tetsző megoldást. Mostanáig. Idén karácsonyra jött el az idő, hogy előrukkoljunk azzal a reszponzív html/css technológiával, amit korszerűnek és perspektivikusnak gondolunk.

Ezzel a módszerrel nem kell külön applikációt, vagy második optit készíteni, “csak” arról van szó, hogy bizonyos helyzetekben a rendszer alkalmazkodik a rendelkezésére álló helyhez. Mindez – esetünkben legalábbis – nem jelentette millió képernyő kódjának drasztikus megváltoztatását, a feladat megoldható volt a kijelzésért felelős motor csekély módosításával, és új, okos css media direktívák megfogalmazásával.

Kisebb kijelzőn mostantól nem kell nagyítani, nem kell jobbra-balra görgetni, minden belefér az aktuális képernyő szélességébe, minden tartalom fel-le görgetéssel megtalálható. Mostantól még könnyebb menet közben bármit előkeresni, megnézegetni, sőt, akár új adatot rögzíteni is.

Ezzel kívánunk minden kedves felhasználónknak jó pihenést, Boldog Új Évet, és hosszú, eredményes együttműködést!

 

Közzétéve: gergelyhoppan

Én vagyok az Opteamus rendszer büszke apukája.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt szereti: